Termőföld, kavicsok és díszkövek

Gyors szállítás, rövid határidő

Rendelhető földtípusok:

NATÚR TERMŐFÖLD:

Területek feltöltésére, új termőréteg kialakítására használható. Sóderbányák tetejéről összedózerolt szántóföld, szerkezete darabos, rögökkel tarkított. 15 cm-nél vastagabb réteg feltöltésére már alkalmas. Ne használják vastagabb rétegek feltöltésére, mert a natúr termőföld betemetésével a természet évmilliókig tartó munkáját alakítjuk át pár perc alatt, amiért a természet egyszer benyújtja a számlát!

ROSTÁLT TERMŐFÖLD:

Képes a víz felvételére, tárolásra, a megfelelő légcserére, a tápanyagok felhalmozására, a tartósan morzsás szerkezet kialakítására. Gyenge minőségű termőföldek feljavítására, új termőréteg kialakítására, kertek, parkok feltöltésére, füvesítésére egyaránt alkalmas. Könnyű kezelhetősége leegyszerűsíti a kertészkedő dolgát, de mindenképpen utókezelést (pl.: trágyázást) igényel. Homogén szemszerkezete miatt növényültetésre, parkosításra, gyepszőnyegezéshez kiváló! Különleges tömörítést nem igényel, füvesítés után egyszerűen le kell hengerelni.

DARÁLT TERMŐFÖLD:

3-4 cm-es rögöket tartalmaz, elterítése nehézkes, tömörödése egyenetlen, ezért az ilyen földbe ültetett fű felszíne idővel göröngyössé, egyenetlenné válik. Locsolás hatására visszanyeri eredeti állapotát, visszarögösödik, megkeményedik. Ennek elkerülése végett ezeket a földeket trágyával, tőzeggel keverik, ez ideig-óráig segít. Termőképessége megfelelő, tömött szerkezete révén belső hőmérséklete magasabb, ezért biológiai éledése gyorsabb, viszont megművelése, karbantartása több odafigyelést igényel.

KERTI TERMŐFÖLD:

Képes a víz felvételére, víztárolásra, légcserére és a tápanyagok felhalmozására, a tartósan morzsás szerkezet kialakítására. A natúr termőföld alkotóelemeit összedarálják, átrostálják, így állítják elő a rostált szerkezetű kerti termőföldet. Új termőréteg kialakítására, kertek feltöltésére alkalmas, könnyű kezelhetősége leegyszerűsíti a kertészkedő dolgát, de utókezelést (pl.: trágyázást) igényel. A kertek szintjeinek kiegyenlítésére homogén szemszerkezete miatt gyepszőnyegezéshez kiváló! Különleges tömörítést nem igényel, füvesítés után egyszerűen hengereljék le!

FEKETE TERMŐFÖLD:

Képes az optimális víztárolásra, légcserére és a tápanyagok felhalmozására, a tartósan morzsás szerkezet kialakítására. Ennek elősegítése érdekében a natúr termőföld alkotóelemeit összedarálják, átrostálják. Kiváló új termőréteg kialakítására, de kertek utólagos feltöltésére is alkalmas. Könnyű kezelhetősége leegyszerűsíti a kertészkedő dolgát, de mindenképpen utókezelést igényel. A kertek szintjeinek kiegyenlítésére homogén szemszerkezete miatt növényültetéshez, gyepszőnyegezéshez kiváló!

TRÁGYÁS TERMŐFÖLD:

Előállításának célja a termőföld gazdagítása a szükséges tápanyagokkal. A szerves anyagokat a termőföld mikroorganizmusai bontják el. Kertek feltöltésére, termőréteg kialakítására ajánlott. Termőképessége kiváló. A talaj humuszképzésénél elengedhetetlen, a belőle könnyen és folyamatosan kioldódó nitrogén, foszfor és kálium tartalma miatt a termőföld élővilágának optimalizálásához elengedhetetlen. Füvesítéshez, konyhakerthez kiváló!

DARÁLT TRÁGYÁS TERMŐFÖLD:

Tartósan morzsalékos szerkezete, optimális vízháztartása és megnövelt termőképessége méltán teszi közkedveltté. Kertek feltöltésére, a kertek talajának feljavítására optimális. A talaj termőképességét jelentősen javítja. Homogén szerkezetének köszönhetően könnyen és egyenletesen teríthető. Gyepszőnyeg alá, füvesítéshez, konyhakerthez kiváló!

ROSTÁLT TRÁGYÁS TERMŐFÖLD:

Megnövelt termőképessége, optimális vízháztartása és tartósan morzsalékos szerkezete méltán teszi közkedveltté. A humusz nem marad meg a talaj felszínén, hanem elkeveredik a talaj felső rétegével. Kertek feltöltésére, a kertek talajának feljavítására optimális. A talaj termőképességét jelentősen javítja. Homogén szerkezetének köszönhetően könnyen és egyenletesen teríthető. A natúr termőföld trágyával való összekeverése, majd az azt követő osztályozása, darálása, rostálasa folytán keletkezik. Gyepszőnyeg alá kiváló!

TÖLTŐFÖLD (2):

Területek feltöltésére alkalmas, de új termőréteg kialakítására nem. A natúr termőföld darálása, rostálása, osztályozása során visszamaradó kisebb, nagyobb földrögökből áll. A töltőföld a sóderbányák tetejéről összedózerolt szántóföld, szerkezete agyagos, jól tömöríthető, de megművelésre nem használható. 30cm-nél vastagabb réteg feltöltésére nem alkalmas.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Felhívjuk figyelmét, hogy ügyfélszolgálatunk jelen időszakban fokozottan terhelt, emiatt szíves türelmét kérjük. Igyekszünk minden megkeresésre a lehető legrövidebb időn belül válaszolni. Kérjük, kérdéseit az alábbi űrlap részletes kitöltésével írja meg nekünk.

    Amennyiben sürgős kérdése van, hívhat minket telefonon is! Ha hívását nem tudjuk azonnal felvenni, kérjük próbálja újból egy későbbi időpontban.

    Kertészetünk az alábbi telefonszámon érhető el

    +36 20 439 0041