Rendelhető földtípusok:

NATÚR TERMŐFÖLD:

Területek feltöltésére, új termőréteg kialakítására használható. Sóderbányák tetejéről összedózerolt szántóföld, szerkezete darabos, rögökkel tarkított. 15 cm-nél vastagabb réteg feltöltésére már alkalmas. Ne használják vastagabb rétegek feltöltésére, mert a natúr termőföld betemetésével a természet évmilliókig tartó munkáját alakítjuk át pár perc alatt, amiért a természet egyszer benyújtja a számlát!

ROSTÁLT TERMŐFÖLD:

Képes a víz felvételére, tárolásra, a megfelelő légcserére, a tápanyagok felhalmozására, a tartósan morzsás szerkezet kialakítására. Gyenge minőségű termőföldek feljavítására, új termőréteg kialakítására, kertek, parkok feltöltésére, füvesítésére egyaránt alkalmas. Könnyű kezelhetősége leegyszerűsíti a kertészkedő dolgát, de mindenképpen utókezelést (pl.: trágyázást) igényel. Homogén szemszerkezete miatt növényültetésre, parkosításra, gyepszőnyegezéshez kiváló! Különleges tömörítést nem igényel, füvesítés után egyszerűen le kell hengerelni.

DARÁLT TERMŐFÖLD:

3-4 cm-es rögöket tartalmaz, elterítése nehézkes, tömörödése egyenetlen, ezért az ilyen földbe ültetett fű felszíne idővel göröngyössé, egyenetlenné válik. Locsolás hatására visszanyeri eredeti állapotát, visszarögösödik, megkeményedik. Ennek elkerülése végett ezeket a földeket trágyával, tőzeggel keverik, ez ideig-óráig segít. Termőképessége megfelelő, tömött szerkezete révén belső hőmérséklete magasabb, ezért biológiai éledése gyorsabb, viszont megművelése, karbantartása több odafigyelést igényel.

KERTI TERMŐFÖLD:

Képes a víz felvételére, víztárolásra, légcserére és a tápanyagok felhalmozására, a tartósan morzsás szerkezet kialakítására. A natúr termőföld alkotóelemeit összedarálják, átrostálják, így állítják elő a rostált szerkezetű kerti termőföldet. Új termőréteg kialakítására, kertek feltöltésére alkalmas, könnyű kezelhetősége leegyszerűsíti a kertészkedő dolgát, de utókezelést (pl.: trágyázást) igényel. A kertek szintjeinek kiegyenlítésére homogén szemszerkezete miatt gyepszőnyegezéshez kiváló! Különleges tömörítést nem igényel, füvesítés után egyszerűen hengereljék le!

FEKETE TERMŐFÖLD:

Képes az optimális víztárolásra, légcserére és a tápanyagok felhalmozására, a tartósan morzsás szerkezet kialakítására. Ennek elősegítése érdekében a natúr termőföld alkotóelemeit összedarálják, átrostálják. Kiváló új termőréteg kialakítására, de kertek utólagos feltöltésére is alkalmas. Könnyű kezelhetősége leegyszerűsíti a kertészkedő dolgát, de mindenképpen utókezelést igényel. A kertek szintjeinek kiegyenlítésére homogén szemszerkezete miatt növényültetéshez, gyepszőnyegezéshez kiváló!

TRÁGYÁS TERMŐFÖLD:

Előállításának célja a termőföld gazdagítása a szükséges tápanyagokkal. A szerves anyagokat a termőföld mikroorganizmusai bontják el. Kertek feltöltésére, termőréteg kialakítására ajánlott. Termőképessége kiváló. A talaj humuszképzésénél elengedhetetlen, a belőle könnyen és folyamatosan kioldódó nitrogén, foszfor és kálium tartalma miatt a termőföld élővilágának optimalizálásához elengedhetetlen. Füvesítéshez, konyhakerthez kiváló!

DARÁLT TRÁGYÁS TERMŐFÖLD:

Tartósan morzsalékos szerkezete, optimális vízháztartása és megnövelt termőképessége méltán teszi közkedveltté. Kertek feltöltésére, a kertek talajának feljavítására optimális. A talaj termőképességét jelentősen javítja. Homogén szerkezetének köszönhetően könnyen és egyenletesen teríthető. Gyepszőnyeg alá, füvesítéshez, konyhakerthez kiváló!

ROSTÁLT TRÁGYÁS TERMŐFÖLD:

Megnövelt termőképessége, optimális vízháztartása és tartósan morzsalékos szerkezete méltán teszi közkedveltté. A humusz nem marad meg a talaj felszínén, hanem elkeveredik a talaj felső rétegével. Kertek feltöltésére, a kertek talajának feljavítására optimális. A talaj termőképességét jelentősen javítja. Homogén szerkezetének köszönhetően könnyen és egyenletesen teríthető. A natúr termőföld trágyával való összekeverése, majd az azt követő osztályozása, darálása, rostálasa folytán keletkezik. Gyepszőnyeg alá kiváló!

TÖLTŐFÖLD (2):

Területek feltöltésére alkalmas, de új termőréteg kialakítására nem. A natúr termőföld darálása, rostálása, osztályozása során visszamaradó kisebb, nagyobb földrögökből áll. A töltőföld a sóderbányák tetejéről összedózerolt szántóföld, szerkezete agyagos, jól tömöríthető, de megművelésre nem használható. 30cm-nél vastagabb réteg feltöltésére nem alkalmas.