Smaragd! Őszi tuja akció!

Latin neve: Thuja occidentalis smaragd.

Magyarországon jelenleg a legkeresettebb, legismertebb, legnagyobb mennyiségben ültetett tuja. A nyugati tuja fajhoz tartozik, annak talán legsikeresebb képviselője. Más országokban ‘Emerald Green’ néven is forgalmazzák, de hazánkban csak a ‘Smaragd’ név ismert. Amerikában nemesítették, onnan került Európába.

Várhatóan 7-8 méterre is megnő. Karcsú, tömött, kúp alakú koronája van, melynek fényes, sötétzöld oldalágai függőleges síkban állnak. Pikkelyleveleinek smaragdzöld színe télen sem változik. Talajban nem válogat, de szereti a nedves, tápanyagdús helyet. Száraz talajban szenved, rendszeres öntözést kíván. Az öntözésnél a legjobb, ha nem túl gyakran, hanem akár hetente egyszeri alaposabb öntözésben részesítjük. Jó körülmények között viszonylag gyorsan nő, csodálatos színű és formájú lesz. Sövénynek kiváló, de szoliternek, edényes növénynek és csoportos ültetésre is alkalmas.

A sövénytelepítés során nagyon sokáig csak a növény tetejét kell nyírni, mivel habitusa felfelé törő, vékony, oszlopos, így a szélesség korlátozásával csak évek múlva kell foglalkozni.

Thuja occidentalis Smaragd

Ha pótlásra szorul a sövénye, a legnagyobb esélye a konténeres tujának van. Egész éven át ültethető a Smaragd tuja is. Az ültetés során nem sérül a gyökérzet, tovább élhet és növekedhet.
A szállítás sem okoz különösebb gondot, mivel a konténerben stabil a növény földlabdája. Fontos! Ezek a tulajdonságok a legalább egy évig konténerben tartott tujákra vonatkoznak.

 

Smaragd tuja, a legszebb sövény!

60-80 cm magas: 1700 Ft

Eredeti ára: 2000 Ft

80-100 cm magas: 2000 Ft

Eredeti ára: 2500 Ft

100-125 cm magas: 3500 Ft

Eredeti ára: 3900 Ft