Muskátli és egynyári virágok érkeztek!

Egynyáriak és muskátlik érkeztek!

Még mindig nem elég tarka a kerted? Tudjuk, mi a megoldás!

A héten megérkeztek első egynyári virágaink és muskátlik!

Bolondul kellemes idén április, és mivel bolondulunk a szép növényekért – döbbenetes árukészlettel várunk titeket a hétvégén!

  • A virágzók kedvelőinek ajánljuk az év első EGYNYÁRI palántáit: érkezett többek közt begónia, kakastaréj, paprikavirág, bársonyka, szúnyogűző és MÉZVIRÁG.
  • Ha CSERJÉT szeretnél, akkor válogathatsz bőséggel a MAGNÓLIÁK, aranyesők, gyöngyvirágok, rododendronok, azáleák és évelő szegfűk között.
  • SZIKLAKERTEDBE vásárolhatsz kövirózsát, LÁNGVIRÁGOT, kerti levendulát és törpe örökzöldeket.
  • ÖRÖKZÖLD részlegünk is több száz növénnyel bővült, kétszer iskolázott SMARAGDTUJÁKBÓL, oszlopos tujákból, tiszafákból, nyeles és formázott ciprusokból és lucfenyőkből szemezgethettek.
  • Megérkeztek KONYHAKERTI növényeink, van újra EGRESÜNK és RIBIZLINK, de találsz nálunk málnát, epret, paradicsom és paprika palántát, áfonyát, szedret, valamint fűszernövényeket is.
  • S van még valami, ami talán az első helyre kívánkozott volna: végre itt vannak a tavasz sztárjai, híres ÓRIÁS MUSKÁTLIJAINK! Futó, dupla virágú futó, tiroli futó és álló változatban is!
  • Ezenkívül említést érdemel még néhány különlegességünk, például hatalmas AKASZTÓS virágaink (muskátlik és egynyáriak), akciós tápszereink, RÓZSÁINK, tűzliliom palántáink, és kerti törpéink.

Látogassatok ki hozzánk a hétvégén, VASÁRNAP is nyitva vagyunk!

Muskátli gondozása:

A muskátli napos meleg fekvést igényel, ezért szereti a déli, délnyugati illetve a délkeleti fekvésű helyeket. A kerti muskátli vízigénye valamivel kisebb, mint a futómuskátlié, ezért még nyáron is elég naponta egyszer megöntözni. A talajra nem különösebben érzékeny, de érdemes kimondottan a számára készült földkeverékekbe ültetni a gazdag virágzás érdekében. A kerti muskátli akárcsak a futómuskátli a nyár folyamán folyamatosan hozza virágait. Az elnyílt virágokat mindig távolítsuk el, így a növény nem a termés érlelésére, hanem újabb virágok kifejlesztésére fordítja energiáit. Az elszáradt vagy sárga leveleket törjük ki, ezáltal csökkentjük a betegségek kialakulásának esélyét. Mivel nem fagytűrő, ezért a fagyok közeledtével hűvös, világos helyre kell vinni, ahol károsodás nélkül telelhet át.